Hidvégi Béla standján, sikeresen bemutatkozott a Sopronban és Keszthelyen is működő Interaktív rendszer.

2012 júniusában megnyitásra került a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdészeti Múzeumában, Sopronban, Hidvégi Béla vadászéletét és személyes tárgyait bemutató kiállítás.

 A kiállításon több mint 50 faj 350 példányának főleg nyak- és fejtrófeája látható. A látványos, nem csak vadászok számára érdekes kiállítás a világon egyedülállóan ad helyt egy olyan interaktív kommunikációs rendszernek, amely  három darab érintőképernyőn és egy LCD kijelzőn mutatja be az SCI (Safari Club International), a Grand Slam Club/Ovis és az Ullmann Award vadászati szervezetek történetét, működését, szabályozó rendszereit, megszerezhető díjait, angol, német és magyar nyelven.  

Hidvégi Béla keszthelyi és soproni kiállításaival felbecsülhetetlen értéket teremett a magyar vadászati kúltura területén – ezt ma már világszerte elismerik –, amelyek ezzel az innovatív rendszerrel kiegészülve igazán előkelő helyre kerültek a világ vadászati múzeumainak listáján.

A kommunikációs rendszer designja, az abban látható szemléltető ábrák, valamint a rendszer működési elve és tartalommal való feltöltése teljes egészében magyar fejlesztők munkája, és a világon egyedülálló!

Az interaktív rendszer részletes képet mutat a szervezetek megalapítóiról, a vad- és természetvédelemben és vadászatban elfoglalt szerepükről, filozófiájukról, és a fenntartható vadgazdálkodás egyensúlyának megteremtését szolgáló törekvéseikről.

A rendszer segítségével látványos módon ismerheti meg a látogató a világ vadászható vadfajait, azok életterét, elterjedését, faji jellemzőiket – legtöbb esetben természetes környezetükben készült élő állatfotó bemutatásával – valamint azt az SCI által világszerte használt mérési rendszert (measuring method), amely alapján az elejtett állatok trófeáit értékelik és regisztrálják. Bemutatásra kerülnek a szervezetek által kiírt díjak, és az azok megszerzéséhez szükséges kritériumrendszerek. Szemléletes ábrán kerül bemutatásra az SCI által elérhető Inner Circle (belső körök) és a Grand Slam díjak (nagy sorozatok) listája, és ezen díjak megszerzéséhez szükséges fajok és alfajok rendszere, csoportbeosztása.
Töltés...