A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetését vehette át Hidvégi Béla

A március 15-i ünnep alkalmával a legmagasabb magyar állam által adható Magyar Érdemrend Tisztikeresztje állami kitüntetésben részesült múzeumalapítónk, Hidvégi Béla.

A díjat Fazekas Sándor tárcavezető, a Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi Ignác termében adta át Hidvégi Bélának a magyar vadászati hagyományok ápolásáért, múzeumalapító, ismeretterjesztő tevékenységéért, példaértékű életútja elismeréseként.

"Itt az uborkafám tetején megkaptam azt a sorstól, amit csak magyar ember elérhet az életében. Azonban nem tudtam volna munkámat így végezni, ha nincs mögöttem a szerető család" - fogalmzta meg gondolatait Hidvégi Béla könyekkel küszködve, el-elakadó hanggal a díjátadás örömeiben vele osztozó csaladátagjainak, kollégáinak és barátainak adott esti vacsora köszöntőjében. Angliából hazaérkeztek lányai ez alkalomból, és együtt örültek édesapjukkal. Zsuzsa asszony hathatós közreműködése révén a Telki vadászházban rendezett kitűnő vacsorán gratuláltak Bélának a vadászati és múzeumvezetők, valamint barátai. Az este nagyon jó hangulatban nótás jókedvvel ért véget.

Hidvégi Béla munkájával, általa megalapított múzeumokkal felbecsülhetetlen értéket teremtett a magyar vadászati kúltura és oktatás területén. A magyar állam által adományozható legmagasabb kitüntetés méltó személyhez került.

Bízunk benne, hogy sokáig jó egészségben és erőben járja még a hegyeket világvadászunk, és sok élménnyel, tapasztalattal gazdagít minket, és az újonnan megszerzett fajok és alfajok trófeái tovább emelik a már mai is világszínvonalú múzeumok színvonalát.

fcs

A március 15-i ünnep alkalmával a legmagasabb magyar állam által adható Magyar Érdemrend Tisztikeresztje állami kitüntetésben részesült múzeumalapítónk, Hidvégi Béla. A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetését vehette át Hidvégi Béla
Töltés...